Als je goed je best doet, kun je het al een beetje ruiken en voelen. De lente is in aantocht! De dagen worden langer, de krokusjes komen hun kopje al boven het zand steken en ook de vogels zingen steeds luider hun lied. Je kunt niet anders dan dit prachtige seizoen in stijl in te zetten! Hier lees je hoe je dat doet.

Pas je kledij aan

De lente zorgt in je kleerkast weleens voor verwarring. ’s Ochtends kan het nog heel koud zijn, maar in de namiddag kan het zonnetje voor heerlijke temperaturen zorgen. Bovendien moet je rekening houden met onverwachte regenbuien en soms zelfs met hagel en smeltende sneeuw. Voor je garderobe is dat geen cadeau. Probeer je dus in laagjes te kleden en draag schoenen die niet te warm zijn, maar wel waterbestendig. Een paraplu bij de hand houden kan ook al veel problemen oplossen. Wat kleuren betreft, mag je de donkere tinten stilaan opbergen tot de herfst terugkomt. Ga voor pastelkleuren of net voor heel flashy kledingstukken.

Vergeet de afwerking niet

Aangepaste kledij is een eerste stap, maar het zijn uiteraard je accessoires die voor de ultieme finishing touch zorgen. Armbanden, ringen, kettingen en oorbellen zorgen ervoor dat jouw outfit tot in de puntjes in orde is. In de lente mag dat ook allemaal wat uitbundiger, opvallender en met meer kleur zijn als je dat leuk vindt. Wanneer je wat gebruind bent, zijn rosékleurige en zilveren armbanden bijvoorbeeld erg mooi, zeker in combinatie met witte kledij. Wil je juwelen kopen, maar weet je nog niet goed welke richting je uit wil? Ga dan eens in de etalages snuisteren om wat inspiratie op te doen. Juwelen kopen kan natuurlijk ook online. Dat maakt het makkelijker om soorten juwelen en prijzen met elkaar te vergelijken.

Lente, ook in je keuken

Verder vraagt de lente ook om aangepaste gerechtjes. De zware, romige winterschotels mogen plaatsmaken voor heerlijke slaatjes. Groenten zijn in de lente echt op hun best. Laad je winkelkarretje dus vol met jonge worteltjes, asperges, radijzen, courgettes en krielaardappeltjes om heerlijke maaltijden mee op tafel te toveren. Binnenkort vind je ook weer aardbeien en meloenen in het fruit rayon, waardoor je fruitsla ineens weer veel beter smaakt en er ook veel mooier uitziet.

Maak je huis lenteklaar

De lente is een nieuw begin voor de natuur, en dat is voor veel mensen ook een teken om zelf – letterlijk en figuurlijk – met een schone lei te beginnen. Gooi je ramen dus open en begin aan een grondige grote kuis van je hele woning. Gooi of geef weg wat je niet meer nodig hebt, haal verse bloemen in huis en vervang de dikke dekens door luchtige exemplaren.