Hoe je het ook draait of keert, je tuin is een beetje het visitekaartje van wie jij bent. Daarom is het altijd een goed idee om je tuin netjes te onderhouden en ervoor te zorgen dat hij er zomer en winter goed bij ligt. Natuurlijk wil je meer tijd besteden aan het genieten van je tuin dan aan het onderhouden ervan. Hier lees je hoe je met een minimale tijdsinvestering toch een prachtige tuin kunt hebben.

Weg met onkruid

De grootste stoorzender in je tuin die er gegarandeerd voor zorgt dat je gras en bloemperkjes er onverzorgd uitzien, is onkruid. Onkruid te lijf gaan is jammer genoeg niet zo vanzelfsprekend. Als je snel komaf wil maken met deze vervelende woekeraars, kun je een chemische onkruidverdelger gebruiken. Het grootste nadeel hiervan is dat zo’n onkruidverdelger niet alleen schadelijk is voor onkruid, maar ook voor de andere fauna en flora in je tuin. Dat kun je dus best vermijden. Een andere manier om van onkruid af te komen is door het handmatig te verwijderen. Dit is echter heel belastend voor je rug en zorgt er ook voor dat je nadien kale plekken hebt op de plaatsen waar het onkruid stond. Dit is dus geen verbetering voor het zicht van je tuin. Een laatste optie om onkruid te doen verdwijnen, is ook meteen de beste en meest elegante optie. Door gebruik te maken van bodembedekkers zorg je ervoor dat onkruid niet kan groeien. Je werkt dus preventief. Bovendien zijn bodembedekkers planten die wel zorgen voor een mooie tuin en mooie bloemperkjes. Ze zijn dus een toegevoegde waarde die ervoor zorgen dat je tuin een echt paradijsje wordt.

Mooie schutting

Wanneer je je tuin wil afschermen van de straat, zijn er verschillende opties om dat te doen. Een omheining of schutting is echter esthetisch vaak niet de beste keuze. Wat wel een toevoeging kan zijn aan je tuin, is een mooie haag. Zo is je tuin afgeschermd, maar op een groene manier. Er zijn verschillende planten die voor een mooie haag kunnen zorgen. Liguster is daar een goed voorbeeld van. Deze opgaande en snelgroeiende haagplant is echt een klassieker. Veel mensen kiezen voor liguster omdat deze plant handig in onderhoud is, een compacte groeiwijze heeft, over een vriendelijke uitstraling beschikt en omdat de kleur van deze haag altijd mooi is. Wanneer je kiest voor een ligusterhaag, kies je voor een haag die weinig inkijk biedt en beschutting geeft op warme dagen. Deze haag verliest zijn bladeren alleen in extreme weersomstandigheden, dus tijdens een gemiddelde winter behoudt hij zijn blad en zijn mooie kleur. Omdat liguster zo snel groeit, heb je in een mum van tijd een prachtige haag die jouw tuin naar een hoger niveau tilt